Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Γιατί τα έσπασαν Καναδάς και Μεξικό

Δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε συγκρούσεις παικτών σε εθνικό επίπεδο, όπου συνήθως -με το εθνόσημο στο στήθος- όλοι οι παίκτες φέρονται πιο κόσμια απ' ότι σε διασυλλογικό επίπεδο. Στο παιχνίδι όμως ανάμεσα στον Καναδά και το Μεξικό φαίνεται ότι γενικώς οι κανόνες καλής συμπεριφοράς, αλλά και οι ειδικότεροι άγραφοι κανόνες του Baseball, παραβιάστηκαν. Το αποτέλεσμα ήταν να φορτώνει ο "ατμός" σε όλο το παιχνίδι κι έτσι, στο 9ο inning πλέον, (όταν ήταν σαφές ότι το Μεξικό έχανε και μάλλον πήγαινε σπίτι του, ενώ οι Καναδοί κερδίζοντας θα είχαν άλλη μία ευκαιρία απέναντι στους Αμερικάνους) η χύτρα έσκασε.
Όπως θα δείτε και στο βίντεο που σας παραθέτω, σε όλο το παιχνίδι υπήρχαν συγκρούσεις που -ναι μεν- δεν αποτελούν παραπτώματα με το γράμμα του νόμου, ήταν όμως αρκετά σκληρές. Το πολύ δυνατό slide το catcher του Καναδά Chris Robinson (καμία σχέση με τον γνωστό μας Chris) στη δεύτερη βάση στο πρώτο inning έκανε την αρχή. Το πλήρωσε όμως τρία innings αργότερα όταν ο Garcia τρέχοντας προς το σπίτι δεν σημάδεψε ποτέ το plate, αλλά τα πλευρά του Καναδού cather. Μάλιστα το out δεν σημειώθηκε ποτέ, καθώς ο Καναδός δεν τον έκανε tag, αλλά ούτε και ο Μεξικάνος πάτησε το plate δείχνοντας έτσι σε τί αποσκοπούσε. Στο 7ο inning για άλλη μία φορά ο Robinson πήγε στη δεύτερη βάση κάνοντας ένα καθυστερημένο slide με όλη του τη δύναμη, όμως στο 9ο inning ξεπέρασε κάθε όριο αγένειας, το οποίο πλέον οι Μεξικάνοι δεν επρόκειτο να ανεχθούν και πολύ απλά ήθελαν να πιάσουν στα χέρια τους τους αντιπάλους και να παίξουν ξύλο.

http://mlb.mlb.com/wbc/2013/video/?topic_id=31426364&content_id=25699991


http://thebiglead.fantasysportsven.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2013/03/wbc-brawl-mexico-canada.jpgΗ αφορμή ήταν το bunt (ποιου άλλου;) του Robinson, ο οποίος ήταν ο πρώτος ροπαλιστής του inning. Αυτή η κίνηση -να κάνεις δηλαδή bunt για να πετύχεις hit, χωρίς να υπάρχουν δρομείς στις βάσεις για να τους προωθήσεις και μάλιστα τη στιγμή που η ομάδα σου κερδίζει- θεωρείται πολύ μεγάλη προσβολή. Για το λόγο αυτό η άμυνα του Μεξικό δεν έκανε καμία κίνηση να βγάλει τον δρομέα out δείχνωντας του ότι απαξιεί να ασχοληθεί με την ξεφτίλα του. Είναι κάτι σαν να κλέβεις βάσεις ενώ κερδίζεις. Εδώ όμως ο Καναδός τους μετάφερε και ένα παραπάνω υπονοούμενο. Με το bunt αυτό ο Robinson έδειχνε στους Μεξικάνους ότι τους θεωρεί πλέον τελειωμένους (έχαναν με 9-3) και επομένως το μυαλό των παικτών ήταν να αυξήσουν το σκορ σε βάρος τους, έτσι ώστε σε περίπτωση ισοβαθμίας, ο Καναδάς να έχει περισσότερες πιθανότητες να περάσει όταν θα έφταναν τα πράγματα στην μέτρηση της διαφοράς των runs.
Έτσι, ο τριτοβασέος των Μεξικάνων, ο οποίος είχε μαζέψει την μπάλα του bunt του Robinson, όταν την επέστρεψε στον Pitcher, του είπε πολύ απλά "κανόνισε τον επόμενο" δείχνοντας του μάλιστα να τον πετύχει στα πλευρά. Έπρεπε πολύ απλά να παίξουν ξύλο με τους αγενείς Καναδούς. Ο Pither (ο Leon) έκανε ό,τι έπρεπε ώστε να αρχίσει ο καυγάς. Δεν πέτυχε απλά τον επόμενο ροπαλιστή, τον Rene Tosoni. Σημάδεψε μία φορά προς τα μέσα στο ύψος του γονάτου. Σημάδεψε δεύτερη φορά το γόνατο του Tosoni αναγκάζοντάς τον να του απευθύνει τον λόγο και να ανταλλάξουν μερικά λόγια. Επόμενο ήταν ο διαιτητής να δείξει προειδοποιήσεις και προς τους δύο πάγκους. Τότε λοιπόν ήταν η στιγμή. Άλλωστε το Μεξικό μάλλον δεν θα είχε τίποτα να χάσει καθώς η πρόκρισή του ήταν πλέον μόνο μία δύσκολη μαθηματική εξίσωση σε περίπτωση που οι Ιταλοί κέρδιζαν και τους Αμερικάνους. Οι πιθανότητες ήταν ελάχιστες, κι έτσι, το επόμενο pitch ήταν ένα fastball 93 μιλίων στην πλάτη του Καναδού. Και εκεί all hell broke loose.
Μετά το τέλος του scrum (όρο που δανίζομαι από το Rugby μιας και σε αυτό το site μόνο παράξενα αθλήματα μνημονεύουμε) 7 παίκτες και των δύο ομάδων έφυγαν από το παιχνίδι, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν κάποιες ακόμη ποινές από την διοργανώτρια αρχή.

Για την ιστορία, το Μεξικό όντως αποκλείστηκε, καθώς οι Αμερικάνοι κέρδισαν του Ιταλούς και τώρα για την δεύτερη θέση του ομίλου που οδηγεί στον επόμενο γύρο, θα παίξουν Αμερική και Καναδάς στις 11:00 το βράδυ σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου