Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Αγώνες "καρμπόν" στο Κύπελλο Baseball

Δύο καρμπόν παιχνίδια που είχαν την ίδια εξέλιξη και κατέληξαν να τελειώνουν με το ίδιο ακριβώς σκόρ (17-18), παίχτηκαν στα γήπεδα του Ελληνικού, το Σάββατο και την Κυριακή, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Κυπέλου Baseball Ανδρών για το 2013.

Σπάρτακος - Ηγέτες

Το καλύτερο παιχνίδι έγινε ανάμεσα στον Σπάρτακο και τους Leaders. Ήταν ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από δύο Homeruns που μοιράστηκαν οι δύο ομάδες. Είναι εκπληκτικό ότι ενώ στη χώρα μας βλέπουμε σπανίως Homeruns, την Κυριακή, όσοι βρέθηκαν στις πράσινες κερδίκες του γηπέδου 1, είχαν τη χαρά να δουν δύο πολύ δυνατά χτυπήματα, τα οποία πέρασαν πάνω από τον φράχτη του left field.
Το σκορ άνοιξε από την πρώτη κιόλας επίθεση η ομάδα της Γλυφάδας η οποία έβαλε 8 runs. Γρήγορα όμως οι Leaders κατάλαβαν ότι το βασικότερο πρόβλημά της άμυνάς τους βρισκόταν πάνω στο mount, κι έτσι άλλαξαν τον pitcher τους, δίνοντας το μπαλάκι στον Pedro Martinez, ο οποίος έπαιξε από το δεύτερο μέχρι το ένατο inning κάνοντας πραγματικά δύσκολη τη ζωή των ροπαλιστών του Σπαρτακου. Έτσι, όσο προχωρούσε το παιχνίδι, η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες μειωνόταν. Από 10-1 που ήταν στο δεύτερο inning, έφτασε στο 7ο να είναι 16-16.
Η ισοπαλία κρατήθηκε και στο 8ο inning και ο Σπάρτακος πήρε βραχεία κεφαλή ενός run στο 9ο.
Όμως οι Leaders δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και σκόραραν δύο φορές στην δική τους 9η επίθεση εκμεταλλευόμενοι και ένα λάθος της άμυνας του Σπάρτακου που ήταν και η τελευταία φάση του παιχνιδιού. Το σκορ ήταν ήδη ισόπαλο 17-17, έγινε ένα χτύπημα από τους Leaders βαθιά στο outfield, η άμυνα του Σπάρτακου επέστρεψε τη μπάλα προς το "σπίτι", όμως εκεί ο catcher της ομάδας, δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη μπάλα στο γάντι του και αντί να βγάλει το τρίτο out και να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, δέχθηκε τον 18ο πόντο των Ηγετών.

Μίλωνας - Ολυμπιάδα

Το άλλο παιχνίδι του γύρου έγινε το Σάββατο με την Ολυμπιάδα Περιστερίου να κάνει μία πολύ μεγάλη εμφάνιση κερδίζοντας τον Μίλωνα. Κύριο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού ήταν και εδώ το γεγονός ότι ενώ ο Μίλωνας σκόραρε πρώτος, τελικά το παιχνίδι ισορρόπησε λίγο πριν το τέλος, έφτασε στην ισοπαλία και τελικά η Ολυμπιάδα κέρδισε σημειώνοντας δύο runs στην ένατη επίθεσή της. Όπως ακριβώς έγινε και με τους Leaders.
Το παιχνίδι στο δεύτερο inning ήταν 6-0, αλλά στο 5ο η Ολυμπιάδα -εκμεταλλευόμενη τα πολλά λάθη του Μίλωνα- είχε περάσει μπροστά με 8-9. Στο 6ο inning το παιχνίδι ήταν 13-13 και στο 8ο η Ολυμπιάδα ήταν πάλι μπροστά με 15-16. Στην αμέσως επόμενη (και τελευταία) του επίθεση ο Μίλωνας σκόραρε δύο φορές και πήρε μία εύθραυστη διαφορά ενός πόντου (17-16). Όταν όμως η Ολυμπιάδα ήρθε στο ρόπαλο σκόραρε τους δύο τελευταίους πόντους κερδίζοντας το παιχνίδι 17-18.

Έτσι, στον επόμενο γύρο το Σάββατο 30 Μαρτίου θα γίνουν οι εξής αναμετρήσεις:

10:00: Ολυμπιάδα Περιστερίου - Σπάρτακος Γλυφάδας
14:00: Άρης Θεσσαλονίκης - Ευρυάλη Γλυφάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου