Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Χρυσό για την Ελλάδα στο Softball

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ SOFTBALL
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 03/05/2012

ΧΡΥΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SOFTBALL 2012


Πρωταθλητές Βαλκανίων είναι από την Κυριακή 30, Απριλίου στο Fast Pitch Softball Νεανίδων η Εθνική ομάδα της Ελλάδας. Για πρώτη φορά μετά το 2008, πραγματοποιείται αποστολή Εθνικής Ελλάδας και η αποστολή έγινε εφικτή χάρη στις προσπάθειες της Coach των Πανθήρων Πάτρας, Sasa Havelka, αλλά και όλων που συμμετείχαν καθώς  έβαλαν τα έξοδα από την τσέπη τους.

Οι κοπέλες είχαν κάνει σκληρή προετοιμασία στις ομάδες τους, αλλά έπρεπε να γνωρίσουν τεχνικές και τακτικές που ήταν απαραίτητες για το σκληρό αυτο τουρνού. Έτσι, έγιναν λίγες αλλά δυνατές εκπαιδευτικές προπονήσεις στην Αθήνα, ώστε να αποκτήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες γνώσεις, πριν την αποστολή και τα βασικά αφομοιώθηκαν γρήγορα.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ:

ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: ΟΡΘΙΕΣ: ΜΑΤΙΝΑ ΣΑΜΙΩΤΗ (ASS. COACH) ΑΛΙΝΑ ΚΟΚΤΑΣ, ΘΕΟΥΡΑΝΙΑ ΖAΒΙΤΣΑΝΟΥ, ΘΕΟΔΩΡΑ ΣΚΑΡΟΓΙΑΝΝΗ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΕΡΙΣΥΝΑΚΗ, ΦΩΤΕΙΝΗ ΛΕΩΝΙΔΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΠΕΡΙΣΥΝΑΚΗ, ΝΕΦΕΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ, SΑSΑ HAVELKA (HEAD COACH)
ΚΑΘΙΣΤΕΣ: ΕΛΕΝΑ ΒΟΥΡΒΑΧΗ, ΒΑΣΩ ΜΕΡΕΛΗ, ΗΛΙΑΝΑ ΚΟΥΡΕΑ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΕΡΛΙΓΚΑ, ΡΑΦΑΕΛΑ ΚΙΝΔΥΝΗ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΖΩΡΤΖΗ, ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΡΟΝΤΖΗ (CAPTAIN), ΝΙΚΟΣ ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΣ (ASS. COACH)

 Στην Σερβία παίξαμε στον όμιλο Α’ ενάντια στην Ουγγαρία και την Σερβία, όπου νικήσαμε με 17-2 και 11-1 αντίστοιχα. Με τις νίκες αυτές, η Ελλάδα πέρασε σε νέο όμιλο με τις καλύτερες δύο του άλλου ομίλου (Ρουμανία και Βουλγαρία) και έπαιξε μαζί τους με βαθμολογικό στόχο. Η νίκη μας ενάντια στην Ρουμανία με σκορ 7-3 και η νίκη της Σερβίας ενάντια στην Βουλγαρία την ίδια μέρα με σκόρ 13-9, έκαναν τον απογευματινό αγώνα της Ελλάδας ενάντια στην Βουλγαρία, ουδέτερης βαθμολογικής σημασίας. Για στρατηγικούς λόγους η Ελλάδα δεν παρουσίασε στην αντίπαλο, μερικές καλές παίκτριες και ηττήθηκε με σκορ 5-2. Έτσι βαθμολογικά, η Ελλάδα (μετράνε και οι πόντοι που δέχτηκε στους αγώνες) κατετάγη πρώτη, με δεύτερη την Βουλγαρία, τρίτη την Σερβία και τέταρτη της Ρουμανία. Τα ζευγάρια των τελικών της Δευτέρας λοιπόν αναδείχθηκαν: Ελλάδα vs Βουλγαρία για το χρυσό και Σερβία vs. Ρουμανία για το χάλκινο.

Στον τελικό η Ελλάδα έβαλε το καλό της σχήμα σε άμυνα και επίθεση. Η Βουλγαρία κράτησε για 4 περιόδους το σκορ σε χαμηλά επίπεδα, αλλά μετά λύγισε. Από την άλλη οι επιθέσεις της Βουλγαρίας ήταν άκαρπες. Στην έβδομη και τελευταία μας επίθεση, το σκορ είχε φτάσει 12-4. Το παιχνίδι τελείωσε με την  Βουλγαρία να σκοράρει έναν τελευταίο πόντο. Στη συνέχεια όμως η άμυνά μας έβγαλε τρία άουτ σερί και το παιχνίδι έληξε το σκορ με 12-5, δίνωνάς μας το χρυσό στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Νεανίδων 2012.

Ως καλύτερη αθλήτρια (M.V.P.) αναδείχθηκε η ρίπτρια (μονομάχος της άμυνάς) της Ελλάδας, Αλίνα Κόκτας η οποία δήλωσε μετά την επιστροφή στην Ελλάδα:
«Τέσσερεις μέρες που θα τις θυμάμαι για πάντα. ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ. γεμάτες μονό από softball. Ευχαριστώ πολύ τους 3 προπονητές που πίστεψαν σε μένα και με πήραν στην ομάδα αυτή με άλλες 13 υπεροχές κοπέλες. Είναι πολύ ενθαρρυντικό να ξέρεις ότι κάποιος ή μάλλον κάποιοι πιστεύουν σε σένα! Δουλέψαμε πολύ λίγο αλλά το αποτέλεσμα βγήκε μεγάλο χάρη στην σκληρή δουλεία των προπονητών. Είστε σπουδαίοι και καλοί άνθρωποι .Κατάλαβα ότι αγαπάτε το softball και θέλετε να μάθουν και οι άλλοι να το αγαπούν. Κάνατε τα αδύνατα δυνατά να κάνουμε αυτό το ταξίδι παρόλο που δεν πίστευαν κάποιοι άλλοι ότι μπορείτε να το κάνετε. Συνεχίστε έτσι. Θα κάνουμε και εμείς ότι μπορούμε για να συνεχιστεί αυτό το άθλημα. Ευχαριστώ και σας αγαπώ για αυτό που είστε :)»

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς που πλήρωσαν από την τσέπη τους για τα έξοδα της αποστολής. Την εταιρία Loux που μας έφτιαξε μπλουζάκια καθημερινής εμφάνισης. Την εταίρία Σκιαδαρέσης, που μας χάρισε καραμέλες για δώρα για τις ξένες αποστολές. Την Κα Αύρα Αναγνώστου που αγόρασε δώρα για τις ξένες αποστολές (έθιμο του softball). Την παρουσία 4 συγγενών στις κερκίδες (Κα Αναγνώστου και οικογένεια Περισυνάκη). Τις ομάδες και προπονητές των ομάδων: Πάνθηρες Πάτρας, Φάρος Νέας Σμύρνης, Α.Σ. Λάδωνας (Αθήνα) Ευρυάλη Γλυφάδας και Μαρούσι 2004. Επίσης την ομοσπονδία Softball (Ε.Φ.Ο.Σ.) για τις εμφανίσεις της Εθνικής και την υποστήριξη της αποστολής.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ SOFTBALL ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Φεύγει το γήπεδο; Τέλος για σόφτμπολ;
Το άθλημα έχει ένα και μοναχικό γήπεδο όπου πραγματοποιούνται όλες οι αγωνιστικές δραστηριότητες. Βρίσκεται στην οδό Βουλιαγμένης, στην παλιά Αμερικάνικη Βάση (τροχαία Ελληνικού) απέναντι από τα γήπεδα μπέιζμπολ. Το γήπεδο έχει αξία γηπεδική και υλική περί το μισό εκατομμύριο ευρώ (γήπεδο, κτήρια, φράχτες, προβολείς κλπ κλπ).
Όμως τελευταία κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την αξιοποίηση του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού. Από τη δημοσίευση του νόμου αυτομάτως ανακαλούνται προς φορείς και αθλητικούς συλλόγους, όλες οι πράξεις παραχώρησης και θα πρέπει να παραδοθούν οι χώροι εντός ενός μηνός από την δημοσίευση του νόμου. Κοιτώντας προσεκτικά όλα τα σχεδιαγράμματα που παρόντος αλλά και του παρελθόντος, περί της κατασκευής του πάρκου, συμπεριλαμβάνονται στα σχέδια και το γήπεδο σόφτμπολ. Η εντολή είναι ξεκάθαρη και η ομοσπονδία σόφτμπολ την έχει ήδη λάβει: «Το γήπεδο και όλες οι εγκαταστάσεις θα απαλλοτριωθούν για να γίνουν Πάρκο» (ή μεταξύ μας, πολυκατοικίες και parking για τους πλουσίους του Ελληνικού). Η έκταση του γηπέδου είναι μονάχα 5 στρέμματα. Η «βουλή» προτιμάει λοιπόν να ισοπεδώσει μέσα στα «χιλιάδες στρέμματα» του πάκου και τα 5 του softball. Προτιμάει να καταστρέψει το άθλημα, γιατί θα «σώσουν την Ελλάδα» αυτά τα 5 μας στρέμματα. Επιχειρηματολογούν στην βουλή ότι «δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία του Έλληνα το baseball και το softball», όμως ξεχνάνε ότι είναι το τέταρτο πιο διαδεδομένο άθλημα του πλανήτη. Επιχειρηματολογούν ότι είναι «Αμερικάνικο» άθλημα ενώ ξεχνάνε ότι Αμερικάνικα είναι το μπάσκετ και το βόλεϊ. Ξεχνάνε ότι το χάντμπολ είναι Σκανδιναβικό και το ποδόσφαιρο Αγγλικό (κ.π.λ.). Ξεχνάνε ότι το 2008 φέραμε ένα ακόμα χρυσό και η περηφάνια τώρα ξεκινάει με το νέο αυτό αίμα. Θέλουν αυτά τα 5 στρέμματα πάση θυσία, γιατί με αυτά, θα πληρωθεί το χρέος της Ελλάδας και θα λυτρωθούμε. Τέλος λοιπόν για softball; Φταίει το μοναδικό μας γήπεδο; Φταίει το άθλημά μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου