Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Με την ψιλή

Οι Αμερικάνοι είναι τρελοί! Αυτό είναι σχεδόν σίγουρο, ή για να το πούμε πιο σωστά, φαίνονται σε εμάς τρελοί, καθώς η διαφορά μεγέθους που έχει ο λαός τους σε αριθμούς, αναγάγει σε σημαντικά κάποια πράγματα που εμείς ούτε θα φτύναμε ποτέ πάνω τους.
Ο λόγος για την εμφάνιση της ίδιας είδησης για δεύτερη φορά στα οκτώ χρόνια που παρακολουθώ Baseball. Νομίζω όμως ότι δεν είναι το γεγονός το ίδιο η είδηση, αλλά το γεγονός ότι γίνεται είδηση.

 Πρόκειται για το κούρεμα του Hose Reyes. Το προηγούμενο κούρεμα που είχα ξαναδεί να γίνεται είδηση ήταν το κούρεμα του Johnny Damon, ο οποίος έφυγε από τους Red Sox (οι οποίοι επέτρεπαν την ανεξέλεγκτη τριχοφυϊα) για να πάει στους Yankees, οι οποίοι σε αυτό το θεμα ακολουθούν στρατιωτική πειθαρχία, γι' αυτό και ο Derek Jeter είναι κουρεμένος σαν πεζοναύτης. Το ίδιο όμως κάνουν και οι Marlins σε αντίθεση με τους Mets, οι οποίοι δεν προέβαλαν ποτέ αντίσταση στον Reyes να έχει extensions 40 πόντων στο κεφάλι του. Φαίνεται όμως ότι τα ήθη των νοτίων είναι διαφορετικά. Σου λέει "κερατά θα σε πληρώσω 106 εκατομμύρια ευρώ στα επόμενα έξι χρόνια, πρέπει άρα να γίνει σαφές ποιος είναι το αφεντικό." Άρα; Κούρεμα!
Έτσι λοιπόν, ο νέος Short Stop της Φλοριντα, 23 ημέρες πριν εμφανιστεί στις εγκαταστάσεις της νέας του ομάδας για το Spring Training, έκανε αυτό που απαιτούσε -σιωπηλά μεν, αλλά επιτακτικά δε- η διοίκηση: Κουρεύτηκε.
Η διαδικασία δεν έγινε όμως απλά και σιωπηλά όπως ενδεχομένως να κουρεύτηκε ο καθένας από εμάς, όταν για παράδειγμα παρουσιάστηκε στο στρατό. Εδώ έγινε ολόκληρο σόου. Όπως ακριβώς είχε γίνει και με τον Johnny Damon, τον οποίο οι Yankees τον είχαν πάει στον καλύτερο κουρέα της Νέας Υόρκης.
Αυτή τη φορά όμως, το κούρεμα (που έγινε πάλι από γνωστό κουρέα αθλητών του Bronx, τον Jordan) παρουσιάστηκε Live σε εκπομπή της MLB. Το βίντεο (που μπορείτε να το δείτε κάνοντας κλικ εδώ) διαρκεί 11 λεπτά και σε αυτό φαίνονται οι παρουσιαστές να συζητούν με τον Δομινικανό παίκτη περί αθλητικών αποδόσεων, αλλά και περί τριχών. Μάλιστα ένας εξ' αυτών δοκιμάζει και τις ικανότητές του με το ψαλίδι στου κασίδι το κεφάλι και κόβει μερικά extensions, κάνοντας πλάκα ότι ψαλίδισε πολύ κοντά στο κρανίο.

Και τώρα έρχεται και το καλύτερο. Όλο αυτό το μαλλί του Reyes, μπήκε προσεκτικά και με ευλάβεια σε μία σακούλα, σφραγίστηκε on camera από τον κουρέα, μπήκαν ετικέτες και σημάνσεις που να αποδεικνύουν το αυθεντικό του περιεχομένου και όλο μαζί ήδη βρίσκεται προς πώληση το e-bay, με τα έσοδα να πηγαίνουν στο Make a Wish Foundation της Νότιας Φλόριντας.
"Ήμαρτον!" όπως θα έλεγε και γνωστός φαφούτης αναλυτής των ελληνικών αθλητικών δρωμένων. Πείτε μου πραγματικά, με το χέρι στην καρδιά, πόσα θα δίνατε για τα μαλλιά ενός παίκτη; Και όχι παίκτη του Baseball. Ας βάλουμε τον καλύτερο, τον πιο αγαπημένο. Ας πούμε τον Beckam που άλλαζε κούρεμα κάθε δύο μήνες. Πόσα θα πληρώνατε;
Γι' αυτό ξεκίνησα από την αρχή ότι οι Αμερικάνοι είναι τρελοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου